5.14.2013

Mor el P. Pere Crisòleg M. Picas i se celebra la missa exequial avui a les onze del matí, presidida pel P. Abat



Diumenge ens assabentàvem de la mort del monjo Pere Crisòleg al Monestir de Montserrat. D'ací poquet tindrà lloc la missa exequial presidida pel P. Abat. Des de la llunyania vull unir-me en aquest moment a la pregària pel P. Pere Crisòleg. A continuació us deixe el que diu ARA.CAT sobre el P. Picas.
El pare Pere Crisòleg M. Picas, monjo de Montserrat, va morir aquest diumenge al vespre al Monestir als 90 anys. En feia 63 que era monjo i el 24 de setembre del 1955 va ser ordenat sacerdot. Tres anys abans, el 15 d'agost del 1952, va signar el seu compromís definitiu amb la comunitat benedictina de Montserrat. La missa exequial, presidida per l'abat Josep Maria Soler, se celebrarà aquest dimarts a les onze del matí a la Basílica de Santa Maria de Montserrat.
Natural de Sitges, Crisòleg va ingressar l'any 1950 al Monestir. Entre les seves ocupacions, destaquen la d'encarregat d'obres del monestir (1956-1978). Durant aquest mateix període, també va ser nomenat director de l'Estudi d'Art. L'any 1957, el Pare Pere Crisòleg va viatjar a Itàlia, on va realitzar un curs de formació artística. El 1962, després d'un viatge per l'Europa central pels mateixos motius, Crisòleg va organitzar el primer Museu de Montserrat juntament amb el P. Pau Figueras.
El P. Pere Crisòleg es va quedar com a conservador de la nova entitat, creada i impulsada per l'Abat Aureli M. Escarré. Va deixar el càrrec el setembre de 1978 en ser traslladat a l'Abadia Primada de St. Anselm de Roma per fer les funcions de majordom, administrador i assistent de l'abat president.
El Pare Pere Crisòleg, que des de la seva tornada va seguir de ben a prop tota l'activitat del Museu de Montserrat, va ser també sotsprior de la comunitat benedictina de Montserrat.