4.11.2014

La Força de l’Evangeli a la Universitat by centreedithstein

Pastoral Universitària va celebrar el passat divendres 5 d’abril les Jornades “La Força de l’Evangeli a la Universitat”. Una trobada al Centre Edith Stein que va girar al voltant la primera exhortació del Papa Francesc, Evangelii Gaudium. L’acte va començar amb la presentació del Delegat de Pastoral Universitària, Bruno Bérchez, seguit d’una pregaria conjunta.
Evangeli Gaudium i el món universitari
La ponència principal va anar a càrrec de del Bisbe Auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, que va reflexionar en l’exhortació i la seva relació amb el món universitari. La Jornada va comptar amb l’assistència de referents del món de l’educació, que van poder participar i establir diàleg en tot moment. Durant la segona part de la Jornada, els professors van fer reflexions i propostes per a la Universitat i les van posar en comú. La qüestió de la Veritat, la trobada personal amb Crist, l’acompanyament a les persones i la justícia social són alguns dels temes que els participants van tractar.
El bisbe Taltavull va reproduir les paraules del Papa Francesc durant l’acte, i va convidar a reflexionar als assistents en el l’ambient que es crea a les aules de les universitats: “No a la nova idolatria del diner, no al diner que governa en lloc de servir, no a la desigualtat que genera violència, a les nostres aules, com es respira això?”. La Jornada va cloure amb unes paraules del Bisbe Taltavull i un cant de comiat.
Vídeo de l'esdeveniment:
Font: Església de Barcelona. Periodista: Clara Garí