2.18.2006

Estatuts i Saplanes

No podem permetre que els polítics facen i diguen segons ocupen el govern o l’oposició. I d’açò, malauradament, en sabem prou al País Valencià.

Eduardo Zaplana, des de Cartagena passant per Benidorm ha recalat a Madrid, i que no torne més al País Valencià. Com deveu recordar va rebre essent President de la Generalitat en Manuel Marulanda Vélez, cap de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC). Podeu veure la foto a internet http://idd00s2i.eresmas.net/Diccionario-FARC.HTM . Com s’atreveix ara a dir el que diu del govern espanyol i del nostre president. Molt valenta, Doña Teresa Fernández de la Vega, diga-li el que cal.

Una més del tal Saplana: Pot de Plom, companyia de teatre d’Alcoi, representa a Alacant l’obra L’estrany viatge. Al cartell anunciador hi ha una caricatura molt semblant a Zaplana. És “El Malo”, un personatge més de l’obra. Doncs bé, Teatres de la Generalitat Valenciana l’ha censurat. I el director, autor i actor de l’obra, Xavi Castillo, ha afirmat: “Ara va a ser que Zaplana és com Mahoma”. Molt bo. Felicite en Xavi Castillo per la seua trajectòria i l’encoratge a no callar mai. Xavi Castillo ja sap com les “gasta” el PP. Sols cal recordar que no pogué representar l’espectacle “El Chou” a la Fira i Festes de Xàtiva per obra i gràcia del seu alcalde. A Bocairent se li denegà l’autorització administrativa. Cal dir a quin partit pertanyen els dos alcaldes d’aquests pobles? No, no cal.

I una més per acabar avui. A Gandia tingué lloc una taula redona sobre l’Estatut de Catalunya i el País Valencià. Intervingueren Núria Bosc, catedràtica d’Hisenda de la UB, i Joan Subirats, catedràtic de Ciència Política de la UAB. Núria Bosc afirmà que la renegociació del sistema financer de les comunitats autònomes permetrà que totes les comunitats tinguen “uns nivells similars de serveis públics amb el mateix esforç fiscal”. Ara, per exemple, hi ha autonomies que amb una aportació del 60% per habitant respecte a la mitjana estatal reben un 123% de recursos, i altres, com Catalunya, contribueixen amb un 123-124% i sols disposen del 96% per habitant sobre la mitjana estatal. I si ens referim al País Valencià, aportem per damunt de la mitjana i reben un 90% de recursos per habitant. Realment som iguals els espanyols? Per què, abans de fer córrrer coloms, no preguntem o ens informen bé? D’això anava l’article setmanal de Toni Mestre al Levante-EMV fa uns dies.
Bo, de moment, res més.