11.01.2016

XI Jornada del Grup Sant Jordi



Benvolguts amics, benvolgudes amigues,

Ens plau informar-vos que ja tenim confirmats els ponents de la XI Jornada del Grup Sant Jordi, que enguany es titula “Religions, sensatesa i llibertat”, i que se celebrarà el 14 de novembre a Barcelona:
·  Justo Lacunza, missioner pare blanc navarrès. Va ser el president del Pontifici Institut de la Santa Seu d'Estudis Àrabs i Islàmics. Investigador de l'Islam en trenta països. Doctor en Llengües i Cultures Africanes.
·  Manuel Nin, monjo de Montserrat. És el rector del Pontifici Col·legi Grec, que es dedica a formar futurs capellans de les esglésies orientals catòliques. Té el títol d'arximandrita de la diòcesi d'Akko, Haifa, Nazaret i tota la Galilea.
·  Jaume Flaquer, jesuïta, responsable de l'Àrea Teològica de Cristianisme i Justícia. Doctor en estudis islàmics. Autor de publicacions, articles i estudis sobre l'islam, el fonamentalisme i els països àrabs.

A la tarda, després de dinar, hi haurà la tradicional taula rodona amb tres experts:
·  Dolors Bramon, doctora en Filosofia i Lletres i en Geografia i Història. Professora de Filologia Semítica (secció d'estudis àrabs i islàmics) de la Universitat de Barcelona. Experta en temes islàmics.
·  Mohamed Halhoul, portaveu del Consell Islàmic i Cultural de Catalunya i president del Grup de Treball Estable de les Religions (GTER).
·  Daniel Giralt-Miracle, filòsof, professor. Ha dirigit el MACBA i l'Espai Gaudí. Comissari de més d'un centenar d'exposicions d'art, disseny o arquitectura. Membre del Consell Assessor per a la Llibertat Religiosa.

Així, doncs, et demanem que et reservis a la teva agenda la data del 14 de novembre, per assistir a la XI Jornada del Grup Sant Jordi, una iniciativa que intenta construir un espai central de la nostra Església catalana i, al mateix temps, vertebrar una xarxa de complicitats amb altres cristians de Madrid, Euskadi, el País Valencià, les Illes Balears i altres indrets de l'Estat.

Ben cordialment,



Miquel Esquirol
Secretari
Grup Sant Jordi