5.29.2008

AL VOLTANT DE L'IRPF


Els que em coneixeu i em seguiu sabreu que l'Església em preocupa (i més al PV). Per què? Molt senzill. Un poble ha de poder pregar a Déu en la seua llengua, i al nostre País això no és possible encara, tret d'uns quants capellans, monges, frares i grups de cristians de base que sí ho fan. Mireu, n'estic convençut, el nostre País, pel que fa al sentiment de sentir-se i ser valencià, aniria molt millor si l'Església ens acompanyara. I això val per a la resta d'àmbits socials: sanitat, ensenyament, justícia, etc. N'hi ha uns en què hem avançat més i altres que podem dir que ens són "CLARAMENT" enemics: i un d'aquests (I HO LAMENTE PROFUNDAMENT) és l'Església. En fi... ací teniu un text d'una carta escrita per un capellà (català, cosa que encara intensifica més el seu significat) al voltant de la declaració de la renda i la creueta a l'Església. Bona vesprada.


Un capellà català, Francesc Vergés i Tuset, ha demanat, en una carta publicada a l'AVUI, que els feligresos catalans deixin de marcar la casella a la declaració de renda que dóna diners a l'església espanyola.


El mossèn de la parròquia de Santa Dorotea ha cridat al boicot a la Conferència Episcopal per tal de negar-los el suport, apel·lant a que les "persones de bona fe" pensin en la COPE i en l'actitud dels bisbes espanyols.


Aquesta és la carta del capellà català:


"A la Conferència Episcopal Espanyola, a semblança del PP en el seu ordre, li manca l’encaix de Catalunya a la seva concepció i govern de l’Església i de l’Estat. Ara, en ocasió de la creueta en la declaració de l’IRPF, s’han llançat al que podríem dir-ne operación Cataluña, que té dos objectius. El més aparent i obvi és recaptar diners per a l’Església d’Espanya. El segon és un plebiscit emboscat: demanant el seu sosteniment, l’Església està demanant una adhesió personal a la CEE, expressada de manera inequívoca per aquesta donació. Perquè la creueta no és un vot secret sinó que es fa i es signa en un document oficial que serà comptabilitzat i podrà ser i serà utilitzat. Enfortits amb els vots dolosos de tants contribuents podran dialogar de poder a poder amb qualsevol autoritat civil o eclesiàstica, i fins arribar a delicades qüestions de fe, amb una força moral innegable i no subjecta a revisions. Si aconsegueixen el suport dels catalans ho tenim negre per molts anys. Persones de bona fe: no badeu. Penseu en la COPE i d’altres coses més"

(DIRECTE.CAT)