4.19.2006

en vacances... el PP no para...


Per mostra un botó, com solem dir els bons valencians: el Tribunal Constitucional, amb data del 21 d’abril de 1997, establí que, en l’àmbit acadèmic, és perfectament legal l’ús del terme llengua catalana per a referir-se al valencià.
El Tribunal Suprem, amb data del 15 de març de 2006, anul.là la decisió del Consell de la Generalitat Valenciana de 1995 de suprimir l’homologació de certificats de coneixements del valencià amb Catalunya i Balears. Aquest ha estat la darrera setència en el temps que ha confirmat allò que és obvi: la unitat lingüística entre Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Andorra, etc.
I el Tribunal Superior de Justicia de la CV ha emés fins al dia d’avui 8 sentències 8 que vénen a confirmar la unitat de la llengua catalana-valenciana-balear. Aquestes sentències han estat dictades a instàncies de la UJI de Castelló, la UA, ACPV, la UV i la UA, l’STEPV-IV, un grup d’aspirants a opositors, una opositora i, de nou, l’STEPV-IV.
Per tant, Senyores i Senyors del PP que tenen el govern valencià, deixen d’una volta d’emprenyar amb els seus recursos i les seues bestieses al voltant de la llengua. Parlen-la! És el que, de veritat, ens cal a totes les i tots els valencianes i valencians.
Una coseta més: Al mes d’octubre la revista SAÓ homenatjarà Isabel-Clara Simó. Fent-me ressò del que ha estat decidit per l’esmentada revista, vull citar unes “parauletes” que dedica al PP Isabel-Clara Simó. “El PP no es mereix cap consideració, els escau els menyspreu més absolut. Són antidemocràtics des dels seus orígens i ho confirmen amb la seua trajectòria : són la majoria neofranquistes, no creuen en la voluntat democràtica del personal” Fins ací Isabel-Clara Simó. No cal dir que subscric tot el que afirma l’escriptora alcoiana.
Bona vesprada.