1.24.2006

L'ESGLÉSIA DE BENET XVI

El Papa Benet XVI ve a València els dies 8 i 9 de juliol per tal de presidir l’Encontre Mundial de les Famílies. Res a objectar. Ara bé, que l’estructura EFÍMERÍSSIMA on oficie la Santa Missa tinga uns 2.500 metres i ens coste 600.000 euros (100 milions de pessetes), doncs què voleu que us diga amb tanta fam i misèria que hi ha al món. I sort que, segons Juan Pablo Mas, el disseny és una “arquitectura sòbria” perquè, si no, ens costa Déu sap quant.

Un altre aspecte del que passa amb l’Església a València és que les unions civils s’han duplicat en 5 anyets. És a dir la secularització avança i els bisbes i capellans preocupats pel govern de Zapatero. Clar, segons ells, també tindrà la culpa de la secularització el president del govern?
Per concretar més, l’any 2005 hi hagué a València ciutat 1.936 matrimonis civils, un 43,5% del total. Els matrimonis religiosos foren 2.501, un 56,5%. La diferència s’escurça. L’any 2000 les unions civils foren 1.017, que vingueren a representar un 25,2%.

A més a més, la reducció de seminaristes a l’Arquebisbat de València ha estat també importantísima: dels 90 que tenia el Seminari Metropolità de València el curs 2000-01 han passat a 45 el curs 2005-06. Calculem la reducció? És fàcil de 90 a 45 són un 50% menys en cinc anyets.

Si puc demanar alguna cosa a l’Església (millor als dirigents de la CEE) els diria: deixen ja d’una volta el “victimisme” i atenguen l’aspecte espiritual, de debò, dels catòlics. Ah, per acabar, felicite el nou bisbe d’Oriola-Alacant, Monsenyor Rafael Palmero, per la valentia de reconéixer i afirmar que l’Església no està perseguida a Espanya. Les seues paraules textuals són: “No, no em sembla correcte parlar de persecució. Alguns temes, tanmateix, sí que semblen estranys en el moment que ens toca viure. Pau, per tant, molta pau. Pau que naix de la veritat... »