12.17.2013

Mor el cardenal Carles (Catalunya Religió.cat)

(CR) L’Arquebisbat de Barcelona ha comunicat la defunció, aquesta matinada, del cardenal Ricard Maria Carles i Gordó, a l’edat de 87 anys. Ha mort a l'hospital de Tortosa després d'unes setmanes ingressat. 

Segons informa l'arquebisbat de Barcelona la capella ardent quedarà instal·lada  a la catedral de Tortosa, des de la una del migdia fins a les 20 h. Dimecres dia 18, les seves despulles seran traslladades a la catedral de Barcelona, on la capella ardent quedarà instal·lada des les 11 fins a les 21 h. Dijous dia 19 de desembre, a les 11 h, a la mateixa catedral de Barcelona, tindrà lloc la missa exequial.

L'arquebisbat de Valencia ha informat també que el cardenal Carles serà enterrat a la Basílica de la Verge dels Desemparats de València, tal com era el seu desig expressat en diverses ocasions. La seva tomba quedarà situada a la nau central , prop de l'altar , al costat dret de l'única sepultura existent a la Basílica. El sepulcre en què reposaran les restes del purpurat es troba excavat ja des de fa sis anys , per encàrrec del cardenal Carles que va pagar les obres .

El cardenal Martínez Sistach, que va ser el seu successor com arquebisbe de Barcelona, ha fet el següent comunicat:

"Com ja deveu saber pels mitjans de comunicació, avui 17 de desembre de 2013, ha mort l’Emm. i Rvdm. Sr. Cardenal Ricard Maria Carles i Gordó, arquebisbe que fou de Barcelona durant 14 anys. Que al cel sia.

"La mort del que fou pastor d’aquesta Església arxidiocesana, a qui hem conegut i estimat, ens omple de tristesa. Tanmateix, la fe cristiana ens parla de l’inici de la vida plena amb Déu Nostre Senyor després del nostre traspàs. És una expressió del nostre afecte a l’estimat cardenal Carles pregar per ell i acompanyar les seves despulles amb la celebració de les exèquies.

"Per això us vull comunicar que la missa exequial se celebrarà a la Catedral de Barcelona el dijous 19 de desembre, a les 11 del matí.

"El difunt serà rebut a la Catedral de Barcelona pel Sr. Cardenal, els bisbes i el Capítol Catedral, amb la pregària litúrgica de tèrcia. La capella ardent quedarà instal·lada al Cor de la Catedral a partir de les 11 hores del matí del dimecres 18 de desembre, fins a les 21 hores; i el matí del dijous fins a la missa exequial

"El cardenal Ricard M. Carles, que fou molt devot de la Mare de Déu dels Desemparats, complint la seva última voluntat, serà enterrat a la Basílica de la Mare de Déu dels Desemparats de València.
"Unim-nos en la pregària i rebeu la meva benedicció afectuosa."