12.14.2013

I no em fa falta tenir por, d'Empar Moliner (ARA.CAT)

Alguns comentaristes a l'edició digital del diari d'ahir deien que no estan contents amb la pregunta (les preguntes) perquè el fet que ara s'hagi de fer campanya per tres opcions ("Sí, sí", "Sí, no", "No, no") "afebleix l'opció independentista".
No, no. Els del "Sí, sí" no hem de tenir mai por de les opcions. No crec que calgui cap campanya. El peix ja s'ha venut. Poca gent canviarà d'opinió. L'única pregunta que poden fer-se, sobretot els que fan fila amb Pere Navarro -als altres els és igual-, és: "De quina manera ens quedaríem a Espanya si de cop tot això s'esvaís?" De quina manera, el govern del PP, amb Rosa Díez d'adlàter, ens faria pagar la rebequeria, després de donar-nos un magnànim terròs de sucre? Tenim la Cospedal reconeixent, com una mama amb els fills adolescents als quals ha donat massa màniga ampla, que va ser un error transferir-nos les competències en educació. Pensem només de quina manera voldrien garantir que això no tornés a passar. Que hi hagi més d'una opció en aquesta consulta no ha de fer que, de cop, algú "caigui en la temptació". Aquest, per exemple, és el pensament de José Luis Rodríguez Zapatero, que a TV3 va dir a l'Ariadna Oltra que si hi havia tanta gent que volia ser consultada era perquè "quan t'ho pregunten d'aquesta manera és molt fàcil caure en la temptació". Com si estigués parlant d'adulteri o de drogar-se.
L'única cosa que ens ha d'amoïnar és com votaran els habitants de Badalona. L'única cosa que ens ha d'amoïnar és que els resultats, per mor de dues preguntes en lloc d'una, potser se sabran més tard i els debats de la tele duraran més. L'única cosa que ens ha d'amoïnar és que potser algun polític (no vull dir noms) votarà no a la primera i  a la segona. L'única cosa que ens ha d'amoïnar és que no passi allò de la cançó de la Cecília: " Cada nueve de noviembre, como siempre sin tarjeta, le enviaba por la Diagonal una tanqueta, no nai noo... "