12.16.2013

L'abadia de Montserrat, "dolguda" amb les crítiques de la Conferència Episcopal al dret a decidir Durant l'homilia d'aquest diumenge, ha defensat la consulta del 2014 i el dret a promoure-la, en contraposició amb la cúpula eclesiàstica espanyola (ARA.CAT)

L'Abadia de Montserrat ha mogut fitxa. Després que la Conferència Episcopal titllés de "moralment inacceptable" un referèndum d'autodeterminació a Catalunya, en l'homilia d'aquest diumenge l'abadia n'ha defensat la legitimitat i el dret a promoure-la.
"L'any vinent serem consultats sobre la nostra identitat com a poble de Déu. Aquests darrers anys els nostres bisbes han reiterat que reconeixien la personalitat i els trets nacionals propis de Catalunya, en el sentit genuí de l'expressió. I defensaven el dret a reivindicar i promoure tot el que això comporta, d'acord amb la doctrina social de l'Església. Per això ens dol que el camí que segueix el nostre poble sigui considerat per a alguns cristians imprudent i moralment inacceptable", ha clamat el pare Salvador Plans durant l'homilia.
                                                               L'Abat de Montserrat
Rebuig de la Conferència Episcopal
La Conferència Episcopal Espanyola va advertir dissabte per boca de José María Gil Tamayo que "pretendre unilateralment alterar l'ordenament jurídic [espanyol] en funció d'una determinada voluntat de poder local o de qualsevol altre tipus és inadmissible", a més de "moralment inacceptable".