5.13.2014

MESTRA, CONTA'NS COSES, de MARIA ROSA DIRANZO

El proper divendres 23 de maig, tindrà lloc la presentació del llibre “Mestra, conta’ns coses!”. Serà a l’institut de Catadau a les 19,30. 

"A tots ens agrada que ens conten històries, no importa el suport en el qual ens arriben, i l’univers escolar n’és una font inesgotable. En la meua pràctica docent he aprofi tat sovint eixa afi ció per a premiar els meus alumnes contant-los històries, després d’un bon treball o un bon comportament. He comprovat que els agraden especialment les anècdotes de la pròpia mestra quan era alumna o les seues experiències amb altres xiquets i xiquetes. Fins que un dia, una alumna em va dir: «Mestra, podries escriure un llibre amb totes les coses que ens contes», i això he fet. Ací trobareu pors i alegries, èxits i fracassos, i sobretot, la meua profunda estima per tots els qui m’han ensenyat, i per tots i totes els meus alumnes." (Maria Rosa Diranzo)

MARIA ROSA DIRANZO va nàixer a Alfarb (Ribera Alta) el 1957. A principis dels anys 60, amb la seua família, emigrà al sud-oest de França on els seus pares treballaven en una fàbrica de seients. En tornar, va estudiar el batxillerat d’aquella època i després, magisteri a València. Abans d’exercir de mestra, va treballar unes temporades a la cooperativa agrícola de Catadau. Com a docent, ha treballat a Ademús, Torrent, València, Aiora, Carcaixent, Sumacàrcer, Ontinyent, Crevillent, Llombai, Alfarb, i finalment, a l’IES Ramón Esteve de Catadau, on imparteix valencià i francés al primer cicle de la ESO. Ha escrit dues novel·les juvenils: El secret de l’olivera i La pantalla mágica; un altre relat de memòries sobre la seua infantesa a França: La vella locomotora; una novel·la per a adults: El marge i el camí i aquesta: Mestra, conta’ns coses! (extret de la contraportada del llibre)