5.03.2014

El conservador Antonio Cañizares podria ser el nou arquebisbe de Barcelona L’arquebisbe Ricardo Blázquez seria el substitut d’Antonio María Rouco Varela a Madrid, segons 'La Vanguardia' (de Nerea Rodríguez, El Singular.cat


El cardenal Antonio Cañizares podria ser el nou arquebisbe de Barcelona, en substitució de Lluís Martínez Sistach. Segons publicael periodista Enric Juliana avui al diari ‘La Vanguardia’, el nom de Cañizares és dels que sona amb més força per posar-se al capdavant de la diòcesis.

Cañizares, que actualment viu a Roma però que ha expressat el seu desig de tornar a Espanya, és de perfil conservador i és un dels principals defensors de la unitat d’Espanya. De fet, va ser un dels impulsors del document “Orientacions morals sobre la situació actual d’Espanya”, que va veure la llum l’any 2006.


A més, va definir la unitat de la nació espanyola com “un bé moral” que tot catòlic ha de defensar. El cardenal Cañizares és valencià, d’Utiel, però no parla el valencià, tot i que l’entén. En nombroses ocasions s’ha posicionat fortament contra els matrimonis homosexuals, contra la llei de l’avortament i en el seu moment també ho va fer contra la llei del matrimoni exprés ("La plaga del divorci i els casaments homosexuals treuen a la família la seva forma natural", va dir). 

Segons explica Juliana, aquest cardenal manté una bona relació amb l’actual Executiu espanyol, tant amb Mariano Rajoy com amb alguns dels seus ministres. El periodista, però, no descarta altres noms per substituir Sistach com el de l’arquebisbe de Tarragona,Jaume Pujol, membre de l’Opus Dei; l’actual bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull; el bisbe de la Seu d’Urgell, Joan-Enric Vives; i el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses.

D’altra banda, la substitució de l’actual arquebisbe de Madrid, Antonio María Rouco Varela, també és imminent, i podria produir-se simultàniament amb la de Sistach. Segons Juliana, el nom que sona amb força és el de l’arquebisbe Ricardo Blázquez, qui actualment està al capdavant de la diòcesis de Valladolid. Els dos relleus es podrien dur a terme abans de les vacances d’estiu.