2.14.2015

ESCOLA VALENCIANA GUARDONADA AMB EL PREMI MARTÍ GASULL DE LA PLATAFORMA PER LA LLENGUA

Volem felicitar-vos pel premi Martí Gasull de la Plataforma per la Llengua que ahir va ser atorgat a Escola Valenciana. Aquest premi és vostre, Amics i Amigues d’Escola Valenciana, perquè sense el vostre suport les activitats i els projectes que fan valer aquest reconeixement, no serien possibles. Enhorabona!
Premi Martí Gasull.JPG
ESCOLA VALENCIANA GUARDONADA AMB EL PREMI MARTÍ GASULL DE LA PLATAFORMA PER LA LLENGUA

150 cadidatures de les quals es van triar els tres finalistes el mes de gener passat: Albert Jané, Cerveses Moritz i Escola Valenciana. Una persona, una empresa i una entitat cívica amb un element comú: la normalització lingüística.
Aquest premi, convocat per la Plataforma per la Llengua, una entitat que realitza un treball impecable de promoció lingüística a Catalunya, es decidix per votació popular. Enguany ha hagut una participació de més de 8.000 persones, quasi el doble que en l'edició passada, segons l'organització. El percentatge de vots més alt ha recaigut en Escola Valenciana. Aquest secret es va desvetlla a l'acte de lliurament del guardó.
Vicent Moreno president de l'entitat cívica va tindre paraules per als altres dos finalistes: 'Aquest és un premi compartit amb Albert Jané i amb Moritz. Plenament. Sincerament. Absolutament. No creiem en guanyadors i derrotats quan l’objectiu és comú. Aquest reconeixement és per a tots', i va continuar: 'Gràcies, gràcies de tot cor a la gent que ha volgut destacar la nostra tasca. Aquest premi és de i per a la societat valenciana. Tantíssima gent que viu en valencià a un país que no sol ser retratat. Un País Valencià que dóna l’esquena a l’especulació i la demagògia. Un país construït des de la base, que dignifica cada dia el fet d’estimar el nostre màxim tret d'identitat'.
Des de l'entitat s'ha agraït la tasca del jurat del Premi Martí Gasull i de les persones que proposaren Escola valenciana com a candidata d’aquesta segona edició. Vicent Moreno va destacar el paper d'aquest premi: 'Volem agrair la Plataforma per la Llengua el Premi Martí Gasull, un gran projecte que, seguint la filosofia de qui li posa nom, servix per a donar a conéixer millor persones, entitats i empreses que treballem en la nostra llengua i la intentem prestigiar cada dia. Volem agrair també el treball en tots els camps que també realitza la Plataforma com a entitat de referència social. Som més d’onze milions de persones les que parlem aquesta llengua. Una llengua que no té encara estat ni estatus d’estat, amb l’excepció d’Andorra'.
El president d'Escola Valenciana va recordar en l'acte que enguany es commemoren 20 anys de la mort d'Ovidi Montllor: 'El llegat de l’Ovidi és un pont entre Catalunya i el País Valencià. No s’entén l’Ovidi sense tot plegat'.
Des d'Escola Valenciana es van destacar les principals línies d'actuació de l'entitat durant la primera meitat de 2015, tot un seguit d'accions concebudes amb el lema L'escola que volem: des de la presentació d'un model educatiu global que està obert a aportacions i que té com a objectiu millorar el nostre sistema educatiu, fins a la 'Crida per l'escola que volem', que se celebrarà el dissabte 21 de febrer o les Trobades d'Escoles en Valencià, els grans altaveus d'estima per la llengua i reivindicació de drets lingüístics al País Valencià. Tot un seguit de pautes per a presentar al pròxim Govern valencià.

ambtu.gif
Escola Valenciana  963472783  
C/ Josep Grollo 91
46025 Benicalap, València