10.29.2013

El papa rebrà “la crida” catalana, Junqueras, Monzó o Sala i Martín s'han adherit a la campanya per enviar un llibre sobre el procés sobiranista a les persones més influents del món El rebran el pontífex, la model Bar Refaeli o l'actriu Julia Roberts (El PUNT+AVUI)

El director general de l'MI5, el servei d'intel·ligència del Regne Unit, Andrew Parker, i el fiscal general dels Estats Units, Eric Holder, per exemple. Són dues de les personalitats que rebran el llibre Catalonia Calling. El món ho ha de saber en el qual s'explica què és Catalunya i les raons de procés independentista que s'hi viu. La iniciativa s'emmarca en la campanya de micromecenatge impulsada per la revista Sàpiens que consisteix a aportar 15 euros per enviar-ne un exemplar a les deu mil persones més influents del món, segons la publicació, que les ha llistat al web el monhohadesaber.cat.
Polítics, escriptors i representants de la societat civil catalana ja s'hi han afegit. El papa Francesc rebrà el volum gràcies al president d'ERC, Oriol Junqueras; la supermodel israeliana Bar Refaeli ho farà a través de l'escriptor Quim Monzó; i l'actriu Julia Roberts per via de l'advocat i editor Quim Torra. Són només tres exemples. L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, l'enviarà a l'empresari Alain Minc, mentre que l'economista Xavier Sala i Martín el remetrà al també economista Nouriel Roubini. Més casos. El president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, l'obtindrà gràcies a l'eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, i un conegut independentista escocès, l'actor Sean Connery, podrà aprofundir en les raons catalanes de la mà de la presidenta d'Òmnium. Durant els primers seixanta dies de la campanya, el mateix nombre de personalitats catalanes han pogut elegir el destinatari del llibre. Un luxe que no està a l'abast de la resta de participants. Només sabran a qui l'envien al final del procés.