9.11.2013

L'abat de Montserrat, per la consulta (CATALUNYA RELIGIÓ.CAT)

(CR) L’Abadia de Montserrat ha emès una nota recollint unes declaracions de l’abat Josep Maria Soler on es mostra partidari de la consulta sobre el futur polític de Catalunya i del diàleg. L’abat manifesta “el desig que Catalunya pugui veure reconeguts i protegits els seus drets nacionals”, i manté “l’esperança de trobar camins de diàleg més efectiu i d’un consens al més ampli possible per a resoldre la situació d’una manera enraonada i constructiva. És un treball a nivell social, econòmic i cívic que ha de fer tota la societat, i que requeriria necessàriament conèixer l’opinió dels ciutadans”.
Per això l’abat creu que “A través de la consulta es pot arribar a tenir un coneixement real i objectiu. Les objeccions legals no poden ser mai una excusa per refusar el diàleg i, per tant, cal treballar i apostar per la cohesió social, cal un gran esforç i una gran pedagogia per evitar una possible fractura social que sigui irreparable i deixi ferides obertes”. “El diàleg amb totes les institucions és l’única via per assegurar pacíficament el model de societat que decideixin els ciutadans, un model que no pot ser excloent”, conclou Josep M. Soler.
L’Abadia de Montserrat emet aquesta valoració de l’abat Soler “coincidint en la celebració de la Diada Nacional de l’11 de Setembre, davant el desig i el dret d’una bona part dels ciutadans de ser consultats sobre el futur del país, i tot emparant-se en la Doctrina Social de l’Església”