7.31.2013

El Papa, gais, ultres i l’alcalde Oriol Domingo (LA VANGUÀRDIA.COM) 30/07/2013

1. La postura del papa Francesc expressada en el vol aeri de Brasil a Roma sobre els gais dona la volta al món. Les seves paraules són ben rebudes de manera generalitzada. Només els sectors intransigents i reaccionaris, que són més papistes que el Papa, queden descolocats.
2. El Papa no és ningú per judicar als gais. Aquestes són les seves paraules als periodistes: “Si una persona es gai, busca el Senyor i té bona voluntat ¿qui sóc jo per jutjar-lo?” Afegeix: “El Catecisme de l’Església Catòlica ho explica de manera molt bonica. Diu que no s’han de marginar aquestes persones. Cal integrar-les en la societat. El problema no és tenir aquesta tendència. Hem de ser germans. El problema es fer un lobbie”.
3. Pocs dies abans d’aquest discurs papal, un grup ultra reaccionari minoritari havia criticat a l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, per la seva participació en els actes celebrats a l’Ajuntament amb motiu del dia dels gais. També el censuraven pel fet que una persona com Trias, que es confessa catòlica, hagués participat en una festa gai i hagués penjat la seva bandera en el balcó de la casa consistorial.
4. Ara l’alcalde Trias, sintonitzant  amb el tarannà de Francesc, podría dir com persona i com cristià: ¿Qui sóc jo per judicar als meus germans gais?  Per la seva banda, els que han criticat a Trias també haurien de formular-se la mateixa pregunta si volen compartir el plantejament humà i cristià del papa Francesc.