4.27.2013

L'Aràbia Saudita expulsa un artista perquè és massa atractiu (ARA.CAT)


Omar Borkan Al Gala i dos homes més han estat declarats "irresistibles" per la comissió que vetlla per la virtut i la prevenció del vici
Omar Borkan Al Gala, l'actor de l'Aràbia Saudita expulsat perquè és massa atractiu
El fotògraf, actor i poeta Omar Borkan Al Gala ha estat expulsat de l'Aràbia Saudita, juntament amb dos homes més, després que la comissió per a la promoció de la virtut i la prevenció del vici els declarés "irresistibles" per a les dones. La comissió considera perillós, segons informa el diari en àrab 'Elaph' i recull el britànic 'The independent', que les dones es puguin sentir atretes per aquests homes, ja que es podrien posar en dubte les normes islàmiques.

Els tres homes estaven participant en un festival cultural a la capital saudita, Riad, quan la policia religiosa els va detenir i van ser expulsats del país. La delegació dels Emirats Àrabs Units –d'on és originari l'artista– va explicar en un comunicat que els tres joves havien estat expulsats perquè "la presència d'un artista no reconegut posava en risc els costums de les dones del país". L'Aràbia Saudita prohibeix a les dones veure's o relacionar-se amb qualsevol home que no sigui de la seva família si no tenen prèviament una autorització del pare o del germà.

Aquest incident ha fet la volta al món i ha provocat una allau de comentaris al mur de Facebook d'Omar Borkan Al Gala, on algunes dones fins i tot ja li han demanat matrimoni.