8.11.2014

ESGLÉSIA PLURAL: INFORMATIU, 7 d'agost de 2014

Jornades d'Església Plural
a la Universitat Catalana d'Estiu a Prada
22 d'agost de 2014
 
 
Com cada any us convidem a acompanyar-nos a Prada.
 
De la mà d'Antoni ComínJoan Godayol i Roser Solé reflexionarem del sentit profund de la frase "Església dels pobres" i el seu potencial transformador, no només per l'Església sinó també per la societat.
 
L'Església dels pobres és la veritable Església de Jesús, el lloc de trobada entre Déu i la humanitat. Un dels percusors d'aquesta teologia és Pere Casaldàliga, per aquest motiu li retrem homenatge i ens acostarem a la seva espiritualitat i a la seva vida, amb la col·laboració de la Glòria Casaldàliga i el Joan Soler de l'Associació Araguaia amb el bisbe Casaldàliga.
 
L'Església dels pobres ha de ser un projecte personal i col·lectiu que transformi els cors i les estructures. Una aportació, en lectura cristiana, a la construcció d'una societat més justa i humana.
 
Ens voleu acompanyar en aquesta reflexió?
Us esperem a Prada.
 
 
 
L'Església de base de Catalunya es mobilitza pel perfil dels nous bisbes
En dos mesos Església Plural recull 3656 signatures per demanar un bisbe de la línia pastoral del papa Francesc i que tingui com a pròpia la llengua, la cultura i l’identitat eclesial de Catalunya.

El dimecres 30 de juliol va ser lliurat al Registre de l’arquebisbat de Barcelona una carta adreçada al cardenal Martínez Sistach en la que se li comunicava que en els propers dies es procediria a enviar a la Congregació pels bisbes, a la Secretaria d’Estat del Vaticà i al Nunci a Espanya, un dossier amb un escrit i un plec amb 3656 signatures, recollides per Internet entre maig i juliol, en el que es demana que la persona escollida per ocupar la seu episcopal barcelonina estigui plenament identificada i compromesa amb la línia de renovació pastoral del papa Francesc. (Llegir més)
 
 

Editorial d'Església Plural sobre l'afer Pujol

Via fora!!
 
 
L’afer del frau fiscal confessat pel president Pujol i les sospites que la seva família ha utilitzat sistemàticament el lloc preeminent que ell ocupava, per enriquir-se il·lícitament, ha provocat un veritable terratrèmol en la societat catalana.
 
Han aflorat sentiments de tota mena, decepció, ràbia, compassió, odi, fins i tot incredulitat en algunes persones -tot i que a mida passen els dies aquest cada cop va a menys-.
 
És dur, molt dur, per a un país, descobrir que la persona en qui tanta gent si ha emmirallat políticament i èticament, ara cau en el gran fangar de la mentida, el frau i possiblement la corrupció sistemàtica. Com diríem, mal dit, això dels Pujol no té perdó de Déu. Com és possible que en Pujol ens hagi fet això?, es pregunten molts. -  (Llegir més)
 
 
Novetats al web d'Església Plural
Us recordem que no cal esperar que us enviem els butlletins per correu electrònic perquè consulteu el web on, cada setmana, renovem continguts.
 
Comentaris a les lectures bíbliques del diumenge.
 
Setmanalment us oferim les reflexions que sobre l'Evangeli i el Salm fan persones d'una gran profunditat espiritual com és el cas de José A. Pagola, Toni Pujol i Josep M. Balcells.
 
Articles d'opinió
 
Darrerament hem ampliat en nombre de col·laboradors, s'han incorporat Santiago Ramentol i Pere Madrenys, ells juntament amb Jose Arregi, Victòria Molins, Salvador Sol, Maria-Josep Hernández, Antoni Ferret, Jaume Terribas i altres, ens ajuden amb la seva reflexió a disposar de mirades plurals per interpretar l'actualitat.
 
Aquesta setmana hem incorporat els següents articles:
 
L'Església i l'única llei important, de Maria-Josep Hernàndez.
 
La faula s'ha acabat, de Santiago Ramentol.
 
 
Els homes no són illes, de Salvador Sol.
 
Donatius Pay-Pal
 
Com ja us hem comentat altres vegades, des de 2011 Església Plural ha renunciat a demanar subvencions públiques mentre durin les retallades en polítiques socials, per aquest motiu ens calen més que mai les ajudes i les aportacions periòdiques o puntuals que ens pugueu fer. Seguint el suggeriment d'alguns de vosaltres, hem posat en marxa un servei de donatius on-line utilitzant una de les plataformes més segures del mercat, Pay-Pal. És molt senzil d'utilitzar i com us diem és un dels sistemes més segurs que hi ha per fer operacions amb diners per Internet. Agrairem les vostres aportacions.
 

 
 
 
 


 
Aquest correu és enviat a 11.274 persones. Fes-nos arribar adreces de correu de persones a qui creguis que li pot interessar rebre'l. L'adreça de correu per a rebre ALTES i BAIXES és butlleti@esglesiaplural.cat .  
 
Cas que algú de vosaltres no vulgui rebre aquesta informació, es pot donar de baixa en qualsevol moment enviant-nos un correu a butlleti@esglesiaplural.cat amb el nom i adreça de correu on rep les comunicacions i en l'assumpte del correu s'ha de posar "BAIXA". Immediatament atendrem la vostra petició.