3.08.2017

Día Internacional de la Mujer del 8 de Marzo (AI)


Com tots els anys, Amnistia Internacional es suma a la Manifestació del Dia Internacional de la Dona del 8 de Març convocada per la Coordinadora Feminista.


Començarà a les 19,30 hores amb el següent recorregut:
Jardins del Parterre, Palau de Justícia, Colón, Xàtiva, Av. Marquès de Sotelo, Plaza de l'Ajuntament, Sant Vicent, Plaza de la Reina, Micalet i finalitza en la Plaça de la Mare de Deu.


Us convidem a participar i al fet que us uniu a nosaltres i nosaltres en aquesta jornada reivindicativa.


        Amnistia Internacional, que actualment desenvolupa la campanya global de Refugi, vol visibilizar la situació de les dones i xiquetes refugiades i desfilarà amb la pancarta “Jo acull dones refugiades”.

        De les recerques que AI ha realitzat últimament es pot dir que les dones fugen dels seus països d'origen per les mateixes raons que els homes. Les causes estan en els conflictes armats, però també en les situacions de pobresa en moltes regions del món, o per la persecució deguda a idees polítiques o religioses, o per pertànyer a una determinada ètnia o raça, o per manifestar la pròpia identitat sexual. Però el que és diferent en el cas de les dones i de les xiquetes, són les formes i les conseqüències en què es vulneren els seus drets humans en aqueixes situacions.

En el cas de les refugiades, pel fet de ser dones, estan exposades a explotació sexual, a violència de gènere i a discriminació. I açò succeeix, tant en els països dels quals fugen, en el trànsit cap als llocs on cerquen refugi, i en els països d'acolliment, inclosos els europeus, en el que es podria cridar la cadena dels abusos.


El món pot canviar, però no va a canviar solament. Necessita persones com tu. T'esperem.