9.29.2015

AMNISTIA INTERNACIONAL VALENCIA

L’HABITATGE A ESPANYA: UN DRET HIPOTECAT

"Mentre l’habitatge continue considerant-se com un bé de consum i inversió, en comptes de com un vertader dret humà, amb obligacions per a les autoritats, no es farà front a aquesta situació"  Esteban Beltrán, director d’Amnistía Internacional Espanya.
El 23 de juny de 2015 es va presentar a Espanya l’informe d’Amnistia Internacional “Drets desnonats. Dret a l’habitatge i desnonaments hipotecaris a Espanya” en el qual es denuncia com centenars de milers de persones han perdut o estan en risc de perdre el seu habitatge com a conseqüència dels desnonaments hipotecaris.
A pesar de les quasi 600.000 execucions hipotecàries iniciades a Epanya des de 2008, el Govern ha adoptat mesures insuficients que han intentat invisibilitzar la gravetat de la situació i que no han protegit l’habitatge com un dret humà.
 
És per tot això que Espanya té una de les polítiques d’habitatge social més dèbils de tota Europa. S’estima que el parc d’habitatge social a Espanya representa només l’1%-2% del total d’habitatges comparat amb el 32% d’Holanda, el 18% del Regne Unit i el 17% de França. La partida pressupostària en habitatge dels Pressupostos Generals de l’Estat ha baixat més del 50% entre els anys 2009 i 2012 i les ajudes socials s’han reduït a la meitat.
Per tots aquests motius, Amnistia Internacional ha iniciat una nova campanya reivindincant el dret a l’habitatge com un dret humà fonamental.

Per presentar aquest informe, i informar sobre la situació actual de vulneració d’aquest dret, Amnistia Internacional València us convida a participar en la taula –redona que tindrà lloc el proper dilluns, dia 5 d’octubre, Dia Internacional de l’Habitatge, al saló d’Actes del Col.legi Major Rector Peset a les 19 hores i que comptarà amb la participació de:
- Mª José Salvador Rubert, Consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de la Generalitat Valenciana.
- Andrés Boix Palop, Professor de Dret de la Universitat de València
- Sami Shihadeh, activista d’Amnistía Internacional València

Esperem la vostra assistència i participació.


A-- 
AMNISTIA INTERNACIONAL VALENCI
Carnissers, 14, baix - dta. 46001 València 963913984 - 626779726 valencia@es.amnesty.orghttp://www.es.amnesty.org/es/donde-estamos/grupos/comunidad-valenciana/grupos/valencia/paginas/inicio/ http://www.es.amnesty.org/